Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2011 19:23 - Женската мода днес, доста е дълго, но дано ви хареса, приятно четене!!
Автор: yolity159 Категория: Други   
Прочетен: 2235 Коментари: 0 Гласове:
0



Мога да кажа нещо интересно(можеби):
Жените и модата са неразделни най-малко от 7500 години насам. През есента разкопки в Южна Сърбия доказаха това твърдение. “Съдейки по статуетките, които намерихме, жените са се обличали много стилно, изглеждали са точно като днешните момичета с бюстиета и минижупи, носели и много гривни по ръцете си”, каза тогава за Ройтерс археоложката Юлка Цветкович. Разкопките разказват още и че дрехите им били добре скроени от вълна, кожа и лен.
Българката днес е верен последовател на жените от неолита. Тя полага все повече и повече усилия да е привлекателна, актуална, но и индивидуална. Това се вижда от малка градска разходка в неделя, ако времето е слънчево и приветливо. А безкрайно пъстрата палитра от стилове и визии се дължи на разнообразните връзки на жените с модата. Мелодраматични, ексцентрични, обсебващи, бурни или праволинейни, от типа “събираме се и се разделяме всяка седмица”... тези отношения никога не са “обичам те дотук”. Защото модата е неизменна част от женската природа.
Дори и онези дами, които твърдят, че всичко между тях и модата е свършило още в десети клас, когато са отказали да приличат на лилав зюмбюл, а по магазините не се намирало нищо друго, десет години по-късно крадешком хвърлят по един бърз поглед към витрините. Ей така, за всеки случай. Да не би да се е намерила мода и за тях. После отминават разочаровани златните и сребърни пантофки, за да се върнат при сигурността на джинсите и фланелките.
Има и друга категория българки, които също залагат на облеклото тип униформа. Но след като са пробвали какво ли не и са открили в какви дължини, ширини и форми изглеждат най-добре. В много случаи това е проява на стил, на класа, но е и улеснение, еднократно решение на проблема. Е, някой би могъл да ги обвини, че носят почти едни и същи неща. Но те си знаят, че цветята този път не са жълти, а оранжеви, а обувките са по-високи с два сантиметра от предишните. Гардеробът на тези дами е нещо като “вариации на тема”. Рисковете са сведени до минимум. Дори пазаруването става все в едни и същи магазини.
Има и други причини българките да предпочитат точно определени търговски обекти. Калина Николова, 25 г., разказва: “През последните 15 години изборът ми се сведе до скромната цифра от 3-4 магазина, защото единствено там, след като дрехите минат обработка с перилен препарат, мога да ги позная, облека и да им се радвам отново.”
На другия полюс са дамите, които се чувстват като празноглави фръцли, застинали в обожание пред “онази рокля от витрината”.  Но тяхното единствено прегрешение е, че обичат модните списания и фешън каналите и направо обожават филми с перфектно изглеждащи жени. Те често си купуват нещо само защото е модерно и когато се видят в него, не могат да повярват, че съзнателно са направили този избор. Боряна Кирилова, 35 г., наскоро се е подстригала на “каре”, само защото е ужасно модерно. И плахо си признава: “С него изглеждам като твърде влошен вариант на Амели Пулен, но все още го нося.”
Лесно се разпознават българките, които са преминали тънката граница на добрия вкус. По улиците това са онези жени, които вместо да си носят дрехите, се оставят дрехите да ги носят. Изобщо понякога е буквално страшно какви невероятни комбинации могат да се измислят.
Има и българки, преки наследнички на жените от неолита. Те залагат на бюстиетата и минижупите или поне на минимализма при избора на дрехи. Невероятното в такива случаи е, че цената е обратнопропорционална на количеството плат, изразходван за ушиването им. По-важното е, че тези жени прекрасно познават предимствата си, гордеят се с тях и не се свенят да ги излагат на показ. Обикновено този стил е приписван на българките, които са горещи почитателки на чалга музиката. Но археологическите разкопки опровергават тази зависимост.
Напоследък по българските улици профучават забързани и умислени строго облечени жени с развети коси. Те не отклоняват поглед към витрините покрай тях и вместо това бърчат чела, докато говорят строго сами на себе си, а всъщност през хендсфрийто си. Това са юпитата с бели якички, черни палта и изчистени ботуши. Преди да отидат на поредното заседание, те са попитали Google какъв е дрескодът за случая, след което са премерили дълбочината на деколтето си, преброили са бижутата, допустими за ситуацията, и са нанесли най-бледия нюанс гланц на устните си.
Пренебрежимо малко са онези жени, напълно неизкушени от модата. В небрежната им занемареност има някакво високомерно пренебрежение към останалата суетна част от техния пол. Те са си измислили своя собствена вечна мода. И независимо дали тенденцията е в жълтото, високите талии или лачените колани, те ще си носят кубинките и дългите поли цял живот. И със сигурност ще изглеждат винаги добре.
По-скоро жените сутрин се напрягат интелектуално да измислят кои ръкави си вървят с кои панталони или точната комбинация пола-чорапогащник-шалче-ботушки. А вечер се натоварват физически при прането по цветове и сортирането на опушени пуловери за накисване в легена.
Добрата новина е, че живеем в модерни времена и всичко е модерно. Така че всеки сам може да търси символите, цветовете и кройките, които го изразяват и го карат да се чувства най-добре. Изкуството не се състои в това да похарчиш цяло състояние за последните писъци на модата, а да успееш със стил и излъчване да направиш потник за 2 лв. от китайски магазин да ти стои забележително.

Доста е дълго, но дано вие е харесало!!!


Жените и модата са неразделни най-малко от 7500 години насам. А съвременната българка е верен последовател на предшественичките си от неолита. Защото модата е неизменна част от женската природа.

 



Тагове:   ЧЕТИРИ,   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yolity159
Категория: Други
Прочетен: 12665
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930